SGK İstihdam Teşviklerini, Ülkemizde istihdamı korumak ve artırmak, işsizliği önlemek ve yatırımların önünü açmak için işverenlere farklı kanun numarası ve türünde sağlanan ve genel olarak daha az prim ödemek suretiyle somut faydasının hissettiren bir uygulamalar olarak tanımlanabilmekteyiz. Özel sektör işyerleri ilgili kanun türünde artı istihdam şartlarını sağlamaları, kayıtdışı istihdam olmaması, yasal süresi içinde SGK primlerini düzenli ödemesi ve idari para cezası borcun bulunmaması durumunda bu teşviklerden faydalanabilmektedir.
SGK teşvikleri kapsamında algoritması yüksek yazılım ve konusunda uzman ekibimizle toplam teşvik miktarını optimize ederek maksimum kazanç sağlıyoruz.
Tarafımızdan kaynaklanan hatalı teşvik bildiriminden kaynaklı idari para cezaları ve yersiz ödenekle risklerini üstleniyoruz.
İşe alınacak adayların teşvik uygunluğunu önceden kontrol ediyoruz.
İstihdam teşvikleriyle, belirli şartları taşıyan işsizleri istihdam eden işverenlere değişen sürelerle ve tutarlarla prim, vergi veya ücret destekleri sağlanmaktadır.
Bu teşviklerden bir bölümü İşsizlik Sigortası Fonu’ndan finanse edilmekle birlikte, işlem uygulayıcısı Sosyal Güvenlik Kurumu’dur.
İstihdamın korunması ve artırılması maksadıyla İşsizlik Sigortası Fonu’ndan finanse edilen teşvikler aşağıdaki tabloda özet olarak yer almaktadır.
Çalışma hayatının teftiş ve denetiminden sorumlu kurum ve kurullar nezdinde yapılacak teftiş ve denetimlere eşlik edlip doğru süreç yönetimi sağlamak suretiyle şirketinzin olası idari para cezası veya idari yaptırımların önüne geçiyoruz.
4857 sayılı İş Kanununun 30 uncu maddesi engelli istihdamını konu etmektedir. Engelli istihdamına ilişkin denetim ve idari para cezaları İŞKUR il müdürlükleri eliyle gerçekleşmektedir.
4857 sayılı İş Kanununun 30. maddesine göre 50 veya daha fazla işçi bulunduran özel sektör işyerleri çalışan sayısının % 3'ü kadar engelli çalıştırmakla yükümlüdürler.
İnovatif Kurumsal danışmanlık olarak işyerinizde engelli istihdam durumunu kontrol edip olası idari para cezalarının önüne geçebilmek için gereken danışmanlık hizmetini sağlıyoruz.
Sosyal güvenlik mevzuatının en teknik konularından biri, asgari işçilik uygulamalarıdır. Bu konuda yapılacak hesaplama hataları nedeniyle, önemli tutarda prim farklılıklarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Asgari işçilik hesaplamaları konusunda sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra, teftiş ve uzlaşma süreçlerinde de müşterilerimize yol göstermekteyiz.
Asgari işçilik danışmanlığı kapsamında;
Yabancı personel çalışma izni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğünce resmi bir belge şeklinde düzenlenen ve geçerlilik süresi içinde yabancı işçiye Türkiye’de çalışma ve ikamet hakkı veren izin belgesidir. 6735 sayılı Uluslararası İş Gücü Kanunu’na göre, yabancıların Türkiye’de bağımlı veya bağımsız çalışmaya başlamadan önce izin alması gerekir.
İnovatif Kurumsal Danışmanlık olarak yabancı işçi çalıştırma mevzuatı kapsamında sizlere profesyonel destek sunmaktan mutluluk duyarız.
Bu hizmet kapsamında :